Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ!


Τις τελευταίες μέρες ήθελα απίστευτα πολύ να φάω κέικ!
Έξω όμως είχε παγωνιά, η Νικόλ & εγώ ακόμα σε ανάρρωση, οπότε είπα να μη το ρισκάρω και τραβιόμαστε μέσα στο κρύο για να βρω απλά ένα κέικ.
"Ας το φτιάξω εγώ", σκέφτηκα.
Χχμμμμ.... Επικίνδυνη σκέψη μιας και η ζαχαροπλαστική δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φόρτε μου!
Ενώ μου αρέσει πολύ να φτιάχνω γλυκά, δεν τα πετυχαίνω ποτέ! Ποτέ όμως!

Αποφάσισα λοιπόν να το τολμήσω και έψαξα στο ίντερνετ για συνταγές.
Ήθελα ένα απλό κέικ βανίλιας, έτσι ώστε να μπορεί να 'τσιμπίσει' λιγάκι και η Νικολετού μου!

Κι έπεσα πάνω στο blog Μέρες και Νύχτες στην Πόλη του Ποτέ-Ποτέ
Κατέγραψα τη συνταγή σε ένα τσαλακωμένο χαρτί που βρήκα μπροστά μου, μπήκα στην κουζίνα και σήκωσα τα μανίκια!

Ύστερα από μιάμιση ώρα περίπου δοκίμασα το κέικ μου και μπορώ να πω ότι ήταν ΤΕΛΕΙΟ!
Πανεύκολο και εξαιρετικά εύγευστο! Σας το προτείνω!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη (εγω έβαλα λίγο περισσότερο γιατί πάντα μου βγαίνουν άγλυκα τα κέικ και ήταν μια χαρά!!)
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού backing powder
  • μια πρέζα αλάτι
  •  ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση
Και τώρα στην πράξη...
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το backing powder. 
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο, την βανίλια και τους κρόκους πολύ καλά μέχρι να γίνει το μείγμα πολύ αφράτο. 
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα μέχρι να ενσωματωθούν τέλεια και στην συνέχεια, προσθέτουμε και την μαρέγκα και ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτεί και εκείνη καλά με τα υπόλοιπα.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο κάτω ράφι, στους 170 βαθμούς μέχρι να ψηθεί τόσο ώστε όταν βυθίζουμε μέσα του μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή. (περίπου 35 - 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).


Έτσι είναι οι ακριβείς οδηγίες, αλλά εγώ το έψησα τελικά 50 λεπτά. Οπότε επειδή προφανώς ο κάθε φούρνος έχει ξεχωριστή προσωπικότητα, ΜΗΝ αμελήσετε να το τσεκάρετε με την οδοντογλυφίδα πριν το βγάλετε από το φούρνο!

Καλή όρεξη! Και χωρίς τύψεις... Είναι ακόμα Φεβρουάριος & τα μαγιό αργούν!!

3 σχόλια:

  1. Τίποτα καλύτερα από τη μυρωδιά του φρεσκοψημμένου κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια φαίνεται η συνταγή σου!! Και φαίνεται αρκετά εύκολο!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #23 :)
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας.
    Δείτε αυτό το προφίλ, έχει και μια φωτογραφία δικής σας συνταγής. https://plus.google.com/+Sintages365Eu/posts
    Εξοργίστηκα όταν είδα ότι είχε δημοσιεύσει χωρίς τη συναίνεσή μου δική μου φωτογραφία από το μπλογκ μου σε συνταγή της σαν να είναι δική της και φυσικά έχει ένα σωρό άλλες φωτογραφίες διάφορων μπλόγκερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή